Siden sidst

Tur. nr. 115

Skarildhus og Clasonsborg

Søndag den 13. marts 2022

14 vandreglade gildebrødre mv. mødtes ved Skarild Kirke. Der var lidt forfald pga. Corona mv., men det gode vejr havde ikke fået forfald.

Forventningsfulde begav vi os sydpå ud af Skarild by, passerede Skjern Å og benyttede så første mulighed til at forlade landevejen.

Ad en grusvej var vi hurtigt fremme ved nogle smukke hedearealer, forlod grusvejen og gik ad en trampesti ned til Skjern Å og fulgte den på en strækning gennem et kuperet terræn med smukke å-slyngninger.

På kanten af Skjern Å

Så tilbage til heden og efter et par kilometer kom vi frem til landevejen. Den skyndte vi os væk fra igen og gik over hede- og græsningsområder tilbage til grusvejen, som vi tidligere have stiftet bekendtskab med – og så retur til Skarild Kirke.

Kirken skulle vi også nå at se, inden vi satte os i bilerne og kørte til den nærliggende Hesselvig Plantage, hvor vi spiste vores madpakker og beså de to restaurede tjæreovne fra starten af 1900-tallet. Udvindingen af trætjære hang sammen med svidningen at trækul – og så er vi jo helt tilbage i jernalderen, hvor man skulle bruge trækullene til at producere jern fra myremalmen.

Tak til Anne, Nils og Ole for en god tur. De to førstnævnte kunne desværre ikke selv deltage, idet de havde fået ”indendørs tjeneste” pga. Covid-19

På besøg i “Røverstuen” (navnet på en skovlysning undervejs)
Tjæreovnene i Hesselvig Plantage

Tur nr. 114

Årsmøde

Søndag den 30. januar 2022

Knap 20 “vandrefugle” satte hinanden stævne i Vindrosen i Bramming. Dette års vandreture skulle planlægges.

Inden vi bænkede os ved bordet, først med suppe, siden med kalendere, skulle vi til fods på kryds og tværs gennem Bramming: parker, gader, smutveje mv. med Karsten som kompetent og stedkendt rejseleder. Endnu engang så vi steder, vi ikke anede eksisterede.

Efter turen gjorde den varme suppe godt, og hjemmebagt kage var der sågar også. Idéer til nye ture skortede det heller ikke på, så dagens resultat var mange nye indtryk, god snak og gensidig røg og – ikke at forglemme – et nyt årsprogram. Sidstnævnte kan du se ved at trykke på fanen “Årsprogram 2022”.

Tak til Bramming-folket for en veltilrettelagt dag.