I Danmark brænder Fredslyset to steder året rundt, nemlig i den katolske Sankt Laurentii kirke i Roskilde og i Katolsk Vor Frue kirke i Aarhus. Fredslyset i Aarhus ”spædes” hvert år op med ”årets flamme”.
Siden 1996 har vi bragt lyset ud i Danmark tirsdag i ugen forud for 1. søndag i advent. Forud herfor afholdes der en andagt i både Aarhus og Roskilde, hvor alle interesserede kan hente deres eget Fredslys. Fra Aarhus sendes Fredslys ud i flere retninger, så det i løbet af dagen når frem til mange byer.
Fredslyset er tilgængeligt i Jylland, på Fyn og på Sjælland fra onsdagen.
Spejdere og gildemedlemmer inviterer mange steder i Danmark til forskellige aktiviteter i forbindelse med modtagelse og videregivelse af Fredslyset. Mange steder går man i fakkeltog gennem byen og ofte foregår det i forbindelse med en lille andagt i den lokale kirke. Efterfølgende serverer nogle gilder æbleskiver, risengrød eller lign. i deres gildehus, spejderhytte eller i sognehuset. Der er også gilder, der deler Fredslyset ud i forbindelse med byen juletræstænding.
Fredslyset bringes f.eks. videre i olielamper, flagermuslygter, fakler eller lignende og foræres til hospitaler, plejehjem, borgmestre, børneinstitutioner, kirker, arresthuse, krisecentre m.fl., der så tænder adventskranse, julelys, alterlys og lignende med flammen fra Betlehem.
Fredslysets budskab er naturligvis FRED. I de senere år har vi desuden hvert år haft et slogan for at sætte særligt fokus på Fred i en bestemt vinkel. Vi har valgt at tage udgangspunkt i det slogan, som de tyske spejderkorps anvender.
Fredslysudvalget udarbejder hvert år et debatoplæg og nogle spørgsmål, man kan arbejde med hos spejderne, i gilderne eller grupperne. Se årets debatoplæg under fanen Debatoplæg.
Sloganet er den røde tråd i Fredslysbudskabet, som hvert år skrives af en person, som har en særlig indsigt i eller ”tilknytning” til Fred. Du finder årets Fredslysbudskab under fanen Fredslysbudskaber