Spis dit ukrudt

Sønderjyllands Distriktsgilde afholdt spændende uddannelsdag på Vojens Gildets dejlige lejrplads i Bodum. Arrangementet var tilrettelagt af Distriktsgildets PR-udvalg. Vojens Gildets prægtige bålhytte dannede rammen om diststriktsgildets kursus, der bar overskriften “Spis din natur”. Vores kyndige instruktør, Karin Fonnesbæk Boe, der blev assisteret af sin datter, Ida Boe, førte os ind i naturens verden og beviste, at meget af det såkaldte ukrudt sagtens kan spises og bruges på anden vis. Lækre pestoer af skvalderkål og ramsløg, kartoffelchips med brændenælder, frikadeller med brændenældeblanding var nogle af de mange produkter, kursusdeltagerne efterfølgende fik lov til at tilberede og spise.Efter middagen fik vi lejlighed til at more os med æggekast. Også fremstilling af en helbredende vedbendsalve stod på programmet. Det dejlige selskab, røglugten fra bålet i den store bålhytte og det vidunderlige solskin udenfor gjorde, at arrangementet, Bodum-kursus 1, blev ganske uforlignelig for de 21 deltagere. Alt skete naturligvis efter de korrekte coronaregler.Alle deltagere fik udleveret et kursusbevis.